Det er mye som skal gjøres og planlegges før en slik tur. Det er første gang for oss at vi skal legge ut på en så lang tur, å da tar det selvfølgelig litt lengre tid å planlegge enn for de mer erfarne. Vi bestemte oss for å gå Norge på langs i desember 2014, men da vi begge var studenter tok det litt tid før vi kom i gang med forberedelsene og planleggingen. Maiken tok ett år permisjon fra skolen og Kristian bare et halvt år. Da Maiken flyttet hjem til Trøndelag for å jobbe og Kristian fortsatte studiene i Kristiansand frem til jul, ble mesteparten av planleggingen gjort via telefon og skype. Dette fungerte overraskende bra, men vi var nødt til å ha noen dager sammen for å få gjort unna de store tingene som å finne ut hvor vi skulle gå og hva vi skulle ha med av utstyr.

Ruta

Vi var begge enige om at vi ville starte fra Nordkapp og gå til Lindesnes, og at vi skulle gå mest mulig i skog og fjell. Akkurat hvor vi skulle gå hadde ingen av oss store formeninger om, så vi satte oss ned og gikk igjennom kartet grundig for hele Norge. Vi satte opp punkter på steder der vi ville innom og der det så fint ut, å vips så hadde vi ei rute. Vi var selvfølgelig også nødt til å tenke på hvor vi kunne få tilsendt depot underveis, og hvor det lå hytter som vi kunne benytte oss av.

Trening

Det sier seg selv at man må trene godt før man skal legge ut på en slik tur, og siden vi skulle starte med ski og pulk var det viktig at vi gikk med dekk i tiden før vinteren kom å vi kunne begynne dra pulk.
Kristian startet med treningen i August, da var dekkene klare å de er blitt brukt flittig gjennom hele høsten. Maiken var nødt til å vente litt med den harde treningen på grunn av en skade og kom derfor ikke igang med trekking av dekk før i oktober.
Utenom å dra dekk har vi begge gått mye i terrenget med tung sekk, og ellers jogget å trent styrke.

C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_untitledC__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_untitled(1)

IMG_6002

Sponsorer

Det var viktig for oss å få så mange sponsorer som mulig, da vi begge er studenter og budsjettet er stramt. Vi startet tidlig med å sende mailer, snakke med nærbutikker og ringe rundt til ulike firma. Vi er veldig godt fornøyd med de sponsorene vi har fått! Det er en egen side hvor dere kan se hvilke sponsorer vi har.