Vinter, vår, sommer

Vi ser et lys i enden av tunellen!

Ha det bra Nordkapp og Magerøya! Vi har nå kommet oss ut av Nordkapptunnelen og er godt på vei mot første depot i Skaidi. Men fy for en heftig start vi har hatt! Vi hoppet på bussen til Nordkapp på søndag, litt nervøse for at vi ikke skulle komme oss dit på grunn av sterk vind. Men joda, vi kom oss til Nordkapp, og med ca. 146 ivrige kinesere som står rundt deg i flokk å knipser bilder ville vi helst bare komme oss avgårde ganske fort. Tenk at to ungdommer med pulk og slalombriller kan være så spennende… Tror nok de fleste ville holdt seg inne i et slikt vær, men adrenalinet tok overhånd og vi fikk tross alt gjort unna noen kilometer og var fornøyde med det.

image

Klare for å forlate vandrehjemmet å sette kursen mot villmarka.

image

Nordkapp!

image

image

På mandag var været ok, så vi var oppe tidlig for å komme oss i vei. Da vi skulle pakke ned teltet la vi merke til noe, joda, en rift i teltduken! Er det mulig, første natta… Men lappemester Kristian og hans gode hjelper Maiken fikset selvfølgelig dette! Vi kom oss et godt stykke denne dagen. Vi slo leir å la oss fornøyde ned i soveposen etter en herlig jegergryte fra Norsk Turmat. Vi var i topp humør da vi så på kartet og fant ut at dagen etter skulle vi hele 276 høydemeter nedover! Hurra! Planen var da å komme seg igjennom Nordkapptunnelen før dagen var omme.

image

God start på en 5 måneder lang tur!

image

image

Mmm, Jegergryte!

image

Tirsdagen ble ikke så topp som vi håpte, med sterk vind, null sikt og haggel som pisket i ansiktet ble det litt verre å komme seg ned fra fjellet enn vi hadde trodd… Vi hadde planlagt å følge noen høyspenter ned til veien, men hallo, så enkelt er det jo ikke, hvem prøver vi å lure liksom? Vi brukte hele 5 timer på å komme oss ned fra dette fjellet! Vi var begge rimelig leie av gå opp og ned fjellsidene i motvind for å prøve å finne en sikker vei ned. Kristian prøvde så godt han kunne å holde humøret og håpet oppe, men jeg ga nok litt mer uttrykk for hva jeg mente og følte. En vei fant vi heldigvis til slutt. Jeg kan med hånden på hjerte si at denne dagen tok kaka, og jeg tviler på at vi får så mange flere dager som dette, takk og lov for det!

image

image

image

image

image

Gjør alt for å ikke få gnagsår!

I dag har vi altså kommet oss trygt igjennom Nordkapptunnelen, tusen takk til onkel Rolfen for at dette gikk som smurt, til tross for godt gjennomført arbeid med hjulene ble de dessverre dumpet med det samme vi kom oss ut. Vi krysser nå fingra for at været blir litt bedre fremover. Det ser ikke slik ut enda da, det er meldt hele 17 m/s i kveld. Nå har vi funnet ly bak et strømhus og satser på ei stille og fredfull natt.

image

image

image

Den følelsen når du ser enden etter 7 km.

image

Hadde ikke klart oss uten!

image

10 kommentarer

 1. Øyvind Kirkhus

  God tur videre, gleder meg til å følge dere!

 2. Mamma - Elisabeth

  Spennende lese skildring og så levede fortalt. Kan forestille meg at dere er innterersante «vesner » for Kineserne ja, klart de ville forevige Norsk sprek ungdom. Vi følger dere og god tur videre.

 3. Karstein Hollås

  Sitter her sammen med Linn og leser og ser på bildene, lykke til videre! Vi følger med dere videre! 🙂 Karstein

 4. Siw Marit Larsen

  Godt å vite at dere har kommet dere vel i gjennom tunnelen! Kjempeartig å høre hvordan dere har hatt det så langt!!??Flotte bilder!;) Lykke til videre og ta ingen sjangser-vi vil ha dere hjem i god behold!???Klem fra Turbotanta??

 5. Onkel Edvard

  Herlig informasjon; ned fra Magerøy , ned 212 m under magerfjorden og nå snart Skaidi krysset ! Nå blir det «bare plankekjøring» videre til Lakselv – Porsangermoen, kanskje du har kjent befal fra Rena der, – og så Karasjokk. Jeg har i yngre dager «kriget» i disse områdene, så nå følger jeg med deg/dere flere ganger om dagen på gps’en ! En lettelse at tunellen er unnagjort. Dette er tøffe greier ! Så pågangsmot og styrke videre. Klemmer

 6. Marianne

  Nå har tante Marianne og onkelKåre sett på flotte bilder og fine komentarer.
  Vi er veldig imponert over hvor flinke dere er.Vi gleder oss til å følge dere .God tur videre, stå på , detta er gøy. Klem fra oss.

 7. Helge Larsen

  ….e dåkk itj fræmm enno …. 🙂

 8. Espen - "nabo"

  Flotte bilder! Morro å følge dere!

 9. Jan Bøhle

  Hei
  følger med, skal sjøl gå Dividalen – Kautokeino etter påske, og har tidliger gått Sulitjelma-Abisko med pulk og kan gi tips om ønskelig når dere nærmere dere, avpass farten etter forholdene !!
  Jan

 10. Conny Bruun

  Takk for tipset om denne siden, Elisabeth. Gøy å lese og å følge Kristian Fredrik sin tur?

© 2024 Norge på langs

Tema av Anders NorénOpp ↑