Heihei bloggen!

Da er endelig solcellepanelet i boks, og det testes daglig. Vi har valgt å bruke Goal Zero Nomad 20 watts.

Det er stort, men ikke for stort. Her tester jeg det i 17 kuldegrader, det lader som bare det, selv om det er overskyet. Eneste problemet jeg har er at mobilen ikke vil ta imot strøm når det er 15 kuldegrader eller kaldere (Samsung Galaxy Xcover 3). Det løser jeg ved å bruke en lang usb kabel, slik at alt som skal lades er i nærheten av en varmekilde (for eksempel kroppen eller langs ryggen i sekken)

Det er stor plass til batteribanker og ledninger i en lomme bak, det er også kjekke kroker man kan bruke til å henge det opp. Jeg tester nå Deltaco PB-1051, som har vist seg veldig god når det gjelder å kunne lade mye og lenge, men den tar dessverre veldig lang tid å lade opp. Skal også teste ut TP-Link TL-PB100400, den har mer ampere inn og tar derfor kortere tid å lade opp, det er en stor fordel når det er under 6 timer med sol når turen starter. Link til dinside sin test av nødladere: http://www.dinside.no/933239/test-av-nodladere 

Som du ser blir det en god del testing her hjemme.

2016-01-16 13.13.44

Det neste på agendaen nå er å få primusen helt feltklar, det innebærer å feste den i en brannsikker plate, slik at den står god på underlaget, noe som er særdeles viktig når alt underlaget du har er snø AKA frossent vann. Må også innrette primusen slik at det meste av varmen den produserer går i riktig retning.